NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

De voordelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen
voordelen duurzaam wonen

Wil je geld besparen? Ga duurzaam wonen!

Wil je de planeet helpen, dan moet je duurzaam gaan wonen. Een energiezuinige woning en een duurzame woning begint steeds normaler te worden en in deze blog lees je waarom.

Geld besparen

Zelf heb ik als salesman gewerkt voor een energiebedrijf dat zonnepanelen verkocht en dus weet ik meer over de voor- en nadelen van zonne-energie. De eenmalige investering voor de installatie is hoog, maar deze verdien je ruimschoots terug en later profiteer je zelfs van ‘gratis’ energie. Dit is slechts één manier om energiezuiniger te gaan wonen en dus ook om meer geld te gaan besparen. Door de uitbraak van COVID-19 zijn we nog voorzichtiger geworden met onze centen, want veel bedrijven lopen risico om failliet te gaan, waardoor werknemers hun baan verliezen. Wil je geld gaan besparen, dan is duurzaam wonen een prima oplossing. Je bent ook nog eens veel minder afhankelijk van de prijzen van een energiemaatschappij.

Hou tocht buiten en let op je gezondheid

Een goed geïsoleerd huis is duurzaam en zorgt beter voor je gezondheid. Een goed geventileerde woning zorgt namelijk voor minder tocht binnen en dit komt je gezondheid ten goede. Tocht zorgt namelijk vaak voor gezondheidsproblemen bij mensen. De vervuilende stoffen worden nu afgevoerd door de goed geventileerde woning en er is een constante aanvoer van verse lucht.

Help mee aan een beter milieu

Voor sommige mensen is helpen aan een beter milieu zelfs de grootste drijfveer van duurzaam wonen. Energieneutraal wonen, oftewel evenveel energie opwekken dan energie verbruiken is geweldig voor het milieu. Woning zorgen voor een deel van de CO2 uitstoot en deze kun jij door duurzaam te gaan wonen indammen. Een laadpaal kopen is ook zo’n oplossing.

Duurzaam wonen is zeer comfortabel

Met een goed geïsoleerde woning zul je minder snel last hebben van flinke kou in huis, want de warme lucht blijft beter binnen. Ook is er minder tocht en is dit dus beter voor je gezondheid. Dat je door duurzaam te gaan wonen flink geld kunt besparen en gelijktijdig het milieu kan helpen lijken me prima redenen om eens te kijken naar de mogelijkheden om je huis te laten isoleren. Hopelijk heeft deze blog je meer inzichten gegeven in de voordelen van duurzaam wonen en wellicht ben jij daardoor wel de volgende die dit gaat doen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Tips om duurzamer te worden en slim energie te besparen

2 Minuten lezen
Met duurzaam wonen help je niet alleen het milieu, maar kun je ook geld besparen. In deze blog noem ik enkele manieren…
Besparen

Kies voor isolatie en verbeter het milieu

2 Minuten lezen
De overheid wil met behulp van subsidies ervoor zorgen dat steeds meer mensen duurzaam gaan wonen. In deze blog ga ik het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *