NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Kies voor isolatie en verbeter het milieu

2 Minuten lezen

De overheid wil met behulp van subsidies ervoor zorgen dat steeds meer mensen duurzaam gaan wonen. In deze blog ga ik het hebben over het belang van duurzaam wonen en waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om isolatie werkzaamheden te laten uitvoeren voor hun woning.

Voordelen van isolatie

Zelf ben ik een enorme koukleum die altijd warme sokken en een trui aan heeft. Zelfs in de zomer draag ik nog dikke sokken. Een voordeel van een goed geïsoleerde woning is echter dat je het veel minder koud zult hebben. Het binnenklimaat is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens heel gezond.

Laat je jouw vloer isoleren, dan heb je dus ook geen last meer van koude voeten in huis. Een bijkomend voordeel van dit hoge wooncomfort is dat je minder energiekosten kwijt bent, denk maar aan de verwarmingskosten die je normaal kwijt bent.

Daarnaast is isolatie van je huis ook nog eens gezond voor je. Er komt namelijk veel minder tocht binnen en veel mensen weten niet dat tocht ongezond voor je is. Als er veel tocht in huis is heb je ook (grote) kans om bacteriën op te lopen. Op de lange termijn ga je dus flink geld besparen, je hebt een enorm lekker warm huis en je steunt het milieu en jouw eigen gezondheid, een hoop voordelen!

Zonnepanelen of een warmtepomp

Ook kun je ervoor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen. Dit is een duurzamer alternatief voor de cv-ketel op gas. Door het gas wordt het milieu verslechtert, omdat er heel veel CO2-uitstoot is. We moeten de CO2-uitstoot verminderen en dit kan dus door in een warmtepomp te investeren. Een andere groene optie is het laten installeren van zonnepanelen voor jouw dak. Zonne-energie is goed voor het milieu, omdat je minder energie gaat verbruiken en de zon de energie opwekt. Een groot voordeel van zonnepanelen is dat je op de lange termijn enorm veel geld gaat besparen. 

Kleine veranderingen helpen ook al

Ik heb enkele voordelen van isolatie benoemt en daarnaast twee investeren voorgesteld waarmee je kunt overstappen van grijze energie naar groene energie. Dit zijn allemaal uitstekende keuzes als je het milieu wilt helpen. Wat mensen echter vaak vergeten is dat je door kleine levens aanpassingen het milieu al enorm kunt helpen. Duurzaam wil eigenlijk zeggen dat je minder gaat verspillen (energie). Dus probeer eens duurzamer te gaan leven. Korter douchen, geen bad meer nemen, afval scheiden en minder boodschappen doen. Ga die boodschappen halen met de fiets i.p.v. met de auto.

Dat zijn zomaar enkele kleine dingen die je dagelijks kunt doen en waarmee je het milieu al enorm steunt, probeer het eens zou ik zeggen. Het geeft mij namelijk een lekker gevoel, dat ik het milieu help.

Gerelateerde berichten
Besparen

De voordelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen
Wil je geld besparen? Ga duurzaam wonen! Wil je de planeet helpen, dan moet je duurzaam gaan wonen. Een energiezuinige woning en…
Besparen

Tips om duurzamer te worden en slim energie te besparen

2 Minuten lezen
Met duurzaam wonen help je niet alleen het milieu, maar kun je ook geld besparen. In deze blog noem ik enkele manieren…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *