NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Tips om duurzamer te worden en slim energie te besparen

2 Minuten lezen

Met duurzaam wonen help je niet alleen het milieu, maar kun je ook geld besparen. In deze blog noem ik enkele manieren om duurzamer te worden. Sommige moet je voor investeren en andere nauwelijks, want je gaat juist geld besparen!

Zonnepanelen installeren voor je dak

Het aantal zonnepanelen in Nederland is volgens de statistieken van het CBS al over de 16 miljoen gegaan. Dit houdt in dat ongeveer één op de acht huishoudens zonnepanelen hebben geïnstalleerd op hun dak. De reden dat huishoudens kiezen voor zonnepanelen is omdat het op de lange termijn veel geld gaat besparen. De kosten voor de installatie is fors, maar binnen tien jaar is deze investering volledig terugverdient. Daarnaast is het een goede voor het milieu, omdat de energie wordt opgewekt door middel van de zon.

Warmtepomp of zonneboiler 

Met een warmtepomp of een zonneboiler kun je aardgas vervangen. Een warmtepomp of zonneboiler is milieuvriendelijker, omdat ze beide geen CO2 uitstoten. De kans is groot dat er een subsidieregeling is voor de aanschaf van een warmtepomp of een zonneboiler. De aanschafprijs wordt dan lager en deze is op de lange termijn terug te verdienen.

Isolatie maatregelen

Een andere investering die je kunt doen is het laten aanleggen van isolatiemateriaal in je woning. Een spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld een optie. Deze isolatie moet je zien als een soort van extra warme jas voor je woning. De woningwaarde stijgt en de het comfort in huis groeit significant. Daarnaast is het goed voor het milieu en ga je energiekosten besparen. Dit alles maakt isolatie een investering waar je haast geen spijt van kunt krijgen.

Zuinig omgaan met je energieverbruik

De opties die hierboven genoemd zijn hadden allemaal te maken met een investering die je moest doen om vervolgens energie te gaan besparen. Je kunt ook zonder investeringen energie gaan besparen. Dan moet je denken aan alle dingen die je kunt doen om minder energie te verspillen. Zo kun je korter douchen (wekkertje zetten van vijf minuten), geen bad meer nemen, lampen uitzetten die niet nodig zijn, apparaten die je niet gebruikt uitzetten, etc. Het is namelijk zonde om de televisie aan te laten als er niemand kijkt, maar dit gebeurt nog al eens. Probeer eens op deze manier naar je dagelijkse bezigheden te kijken en je zult zien dat er nog veel winst te boeken valt en dus ook geld te besparen is (lange termijn, bijvoorbeeld een jaar termijn).

Gerelateerde berichten
Besparen

De voordelen van duurzaam wonen

1 Minuten lezen
Wil je geld besparen? Ga duurzaam wonen! Wil je de planeet helpen, dan moet je duurzaam gaan wonen. Een energiezuinige woning en…
Besparen

Kies voor isolatie en verbeter het milieu

2 Minuten lezen
De overheid wil met behulp van subsidies ervoor zorgen dat steeds meer mensen duurzaam gaan wonen. In deze blog ga ik het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *