NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Sanitair

Hoe moet ik de badkamer schoonmaken?

2 Minuten lezen
badkamer schoonmaken

De badkamer is een plek waar je jezelf schoonhoud en verzorgt. Dus een badkamer mag daarom ook absoluut niet vies zijn. Maar toch is de badkamer schoonhouden nog best een behoorlijke klus. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Daarom gaan we je in dit artikel vertellen hoe je het beste en het gemakkelijkste je badkamer schoon, stralend en fris houdt. Dit is ook een ideaal stukje voor wanneer je het schoon moet opleveren voor de verhuizer.

Beginnen met het toilet

We beginnen bij het toilet. Het toilet kan je in drie stappen schoonmaken. Ten eerste moet je de randen van de toiletpot onderspuiten met bleek en de randen goed borstelen. Vervolgens zet je de toiletborstel in de pot zodat het bleek goed kan intrekken. Ten tweede moet je de buitenkant en binnenkant van het toilet afnemen met een emmer water en allesreiniger. En haal er daarna nog een microvezel doekje overheen. Nadat je dit gedaan hebt is het bleek inmiddels goed ingetrokken. Ten slotte borstel je de binnenkant van de pot nog even goed na en spoel je de wc door.  

Hoe zit het met het bad?

Wanneer je een badkuip hebt moet je deze als volgt schoonmaak. Doe de stop in het putje en giet vervolgens een scheut schoonmaakazijn in het bad. Daarna laat je het bad vollopen tot ongeveer 5 cm. Dit kan je laten weken terwijl jij de rest van de badkamer schoonmaakt. Vervolgens kan je het bad weer leeg laten lopen en kan je het bad gaan schoonboenen met een spons. Tot slot spoel je het bad nog even af en maak je het bad droog met een doek.

Ook de douche mag niet ontbreken

Bij het schoonmaken van de douche is het belangrijk dat je de kraan, de doucheslang en de douchekop ontkalkt. Dit doe je door het in te smeren met een ontkalker, badkamerspray of schoonmaakazijn, en dit erin te laten weken. Daarna kan je het boenen met een (zachte) spons of doek. Als er al hardnekkig kalk op zit kan je dit verwijderen met schuurmiddel en een schuurspons. 

De wasbak en spiegel

Begin bij het schoonmaken van de wasbak met de kraan. Deze maak je schoon met een doek met daarop een beetje ontkalkingsmiddel. De rest van de wasbak kan je het beste schoonmaken met schuurmiddel en de schuurkant van een schuurspons. De afvoer en de kraan doe je met de andere kant van de schuurspons. Ten slotte even afspoelen en afdrogen.

De voegen en tegels

Wanneer je last hebt van vieze of grauwe voegen kan dit het makkelijkste schoongemaakt worden door te boenen met een oude tandenborstel, wat schoonmaakazijn en een beetje water. Je zal je verbazen over hoe schoon de voegen worden. De tegels kan je gemakkelijk afnemen door een doekje en een sopje van allesreiniger en water. 

Ten slotte nog even de badkamer stofzuigen en dweilen. En voilà, de badkamer is weer helemaal schoon, stralend en fris zoals we hadden beloofd.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *