NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Alleen met hele goede woningbeveiliging voorkom je inbraken

2 Minuten lezen

Inbrekers zijn experts in hun vakgebied, bereiden zich goed voor en hebben gereedschap om bij de meeste woningen (zonder problemen) binnen te kunnen komen. Om de kans op inbraakdiefstal te voorkomen zul je dus voor goede beveiliging moeten zorgen. In deze blog lees je hoe je jouw woning goed kan beveiligen en de kans op inbraakdiefstal enorm klein kunt houden. Wanneer je meerdere huizen bezit of als je als collectief aangesloten bent bij een Vereniging van Eigenaren kan je VvE Hoofddorp inzetten als de beheerder van je vastgoed. Hierdoor hoef je je niet meer te bekommeren om de woningbeveiliging.

Pas op je waardevolle spullen

Het is geen verrassing dat inbrekers inbreken om waardevolle spullen of geld mee te nemen. Het is daarom zeer aan te raden om je waardevolle spullen goed op te bergen als je gaat slapen of als je van huis gaat (paar dagen weg of vakantie). Inbrekers kijken namelijk door de ruiten naar binnen en kunnen zomaar een steen door de ruit gooien als ze waardevolle spullen zien liggen.

Werk samen met je buren

Bij verdachte situaties is het handig als je elkaar (de buren) kunt waarschuwen en hiervoor is het aanmaken van een buurtapp ideaal. Daarnaast kun je aan buren vragen of ze een oogje in het zeil willen houden als je enkele dagen weg bent (of langer op vakantie bent). Buren kunnen zelf helpen door je woning eruit te laten zien alsof niemand weg is gegaan. Dit kan bijvoorbeeld door af en toe een auto voor de deur te zetten, de post op te ruimen en wat lampjes aan te doen. Hierdoor valt het inbrekers niet op dat er niemand (voor langere tijd) niet thuis is. Daarnaast is het altijd handig om geen vakantie informatie te delen via social media platformen, want ook daar zijn inbrekers op zoek naar dat soort informatie.

Verbeter je woningsloten

Je huis echt goed beveiligen lukt niet met een alarm of beveiligingscamera’s, want het kan helpen om de inbrekers te pakken in samenwerking met de politie, maar meestal hebben de inbrekers alsnog genoeg tijd om buit mee te nemen en te ontsnappen. De beste manier om inbraakdiefstal tegen te gaan is door beveiligingssloten aan te schaffen bij een goede slotenmaker. Deze sloten zijn heel moeilijk open te breken voor inbrekers en voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bel direct de politie  

Mocht je iets verdachts zien of horen wat lijkt op een inbraakpoging, twijfel dan niet en bel direct de politie. Pas zelf op met het opzoeken van de confrontatie met inbrekers, want deze kunnen gewapend en gevaarlijk zijn. Hopelijk heb je wat aan deze blog gehad, ga je de tips gebruik en verklein je zo de kans op een toekomstige inbraakdiefstal!

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe moet je sloten vervangen?

1 Minuten lezen
Heb je dat weleens gehad, dat je sleutel afbreekt in het slot? Heel vervelend en je wilt ook geen verdere schade aanbrengen….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *