NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Dingen die je nooit moet vergeten wanneer je gaat verhuizen

2 Minuten lezen
verhuizing met verhuisdozen

Een verhuizing op de planning? Super leuk maar ook heel spannend! Stiekem komt er namelijk toch meer bij kijken dan het inschakelen van een verhuizer. Voorkom daarom stress en gebruik onderstaande tips om je verhuizing helemaal op orde te krijgen. 

Begin tijdig met inpakken

Het lijkt misschien allemaal nog heel ver weg maar ook al heb je pas over een paar maanden je verhuizing gepland staan, tijdig beginnen met inpakken en planningen maken is zeer essentieel. Zodra je begint met inpakken zul je er waarschijnlijkheid achter komen dat je meer spullen bezit dan dat je in eerste instantie dacht waardoor je langer bezig bent dan dat je had ingecalculeerd. Zorg dus dat je ruim van te voren een begin maakt met inpakken, het liefst zodra je de verhuisdatum weet. Dit hoeft niet meteen heel intensief te zijn maar begin met kleine beetjes en maak een planning voor de laatste maanden voor de verhuizing. Zo voorkom je dat de verhuiswagen straks voorrijdt terwijl jullie nog druk in de weer zijn met alle spullen in dozen te stoppen. 

Regel je energiecontract

Zodra je officieel in je nieuwe huis woont is het fijn als alles meteen werkt. Vergeet daarom niet om tijdig de gas- en energie aansluiting te regelen en dit niet tot het laatste moment uit te stellen. 

Het laten aansluiten van energie kan vaak lang duren omdat veel bedrijven gebruik maken van een bedenktermijn. Toch kan het in sommige gevallen zo zijn dat de aansluiting sneller verloopt. Vaak zul je dan wel gebruik moeten maken van een spoedaanvraag waar mogelijk extra kosten aan gepaard zullen gaan. 

Zet je verzekeringen om

Er bestaat een grote kans dat je de verzekeringen die zijn afgesloten voor je oude woning op zegt. Vergeet in dat geval niet om nieuwe verzekeringen af te sluiten. Zorg eerst dat je de verplichte verzekeringen zoals de opstalverzekering regelt en kijk daarna naar de verzekeringen die voor jou handig zijn. Voorbeelden van handige verzekeringen zijn de inboedelverzekering, autoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. 

Wil je liever je oude verzekeringen behouden? Dit kan. Kies er dan voor om deze tijdig om te zetten. Toch is het altijd slim om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken om er zeker van te zijn dat je een keuze maakt die het beste bij jou past. 

Regel de adreswijzigingen 

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om te zorgen dat alle partijen waar je mee in aanraking komt dit ook weten. Zo voorkom je dat jouw post straks naar je oude adres wordt gestuurd. De eerste grote stap is dit regelprocess is om je adreswijziging door te geven aan de gemeente, die dit vervolgens doorgeeft aan bijvoorbeeld de belastingdienst en je zorgverzekering. Je kunt dit zowel schriftelijk als digitaal doen. De adreswijziging kan gedaan worden vanaf 4 weken voor tot uiterlijk 5 dagen na de verhuisdatum. 

Naast het doorgeven van je adreswijziging aan de gemeente zul je aan veel bedrijven en organisaties zelf je nieuwe adres door moeten geven. Denk bijvoorbeeld aan je huisarts, fitness club, school en werk. Je kunt er ook voor kiezen om je adreswijziging uit te besteden door bedrijven zoals PostNL. Dit bespaart jou een hoop tijd en zo kun je er zeker van zijn dat je niks vergeet.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Verhuizen in de Jordaan?

3 Minuten lezen
Verhuizen in de Jordaan, een historische buurt in het centrum van Amsterdam, kan een uitdagende, maar ook een geweldige ervaring zijn. Hier…
Verhuizen

Meer woonplezier beleven

2 Minuten lezen
Is het grote moment eindelijk gekomen dat je uit huis gaat? Of heb je een nieuwe woning gevonden waar je graag wilt…
Verhuizen

Check deze verhuistips voordat je gaat verhuizen

1 Minuten lezen
Verhuizen moet je slim aanpakken. Zonder een plan van aanpak zal je merken dat je tegen veel problemen aan zal lopen. Maak…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *