NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

De beste huishouden tips van dit moment

2 Minuten lezen
keuken huishouden

Het bijhouden van het huishouden is een erg grote klus waar je je elke dag opnieuw weer mee bezig moet houden: wasjes draaien, spullen rechtzetten, troep opruimen, enz. Omdat het huishouden bijhouden misschien nog wel lastigere is dan het beginnen aan de grote schoonmaak hebben wij hier enkele handige tips op een rijtje gezet die je gegarandeerd zullen helpen om het huis lekker netjes en opgeruimd te houden. Als je alles op orde houd, maakt het een verhuizing met een verhuislift ook makkelijker.

Verdeel grote taken op in kleinere taken

Wat vooral belangrijk is, is dat je het bijhouden van het huishouden leuk probeert te maken. Plan daarom geen hele schoonmaak weekenden in maar verdeel taken op in kleinere stappen. Zo voorkom je uitstelgedrag, werk je efficiĆ«nter en kun je een schoonmaak taakje combineren met iets leuks doen. Als je dit een tijdje volhoudt zul je zien dat je een soort routine ontwikkeld waardoor het bijhouden van het huishouden van zelf zal lijken te gaan. Heerlijk want zo hoef je er niet meer zo erg over na te denken en hou je meer tijd over voor andere dingen. 

Maak gebruik van apps

Een van de voordelen aan de hedendaagse technologie is dat er ontzettend veel apps zijn voor op je tablet of telefoon die je helpen om het huishouden bij te houden. Veel van deze apps kun je gratis downloaden. Als je een app hebt gevonden die voor jou geschikt is zul je er misschien zo zijn dat je het bijhouden of verbeteren van het huishouden nog leuk gaat vinden ook!

Wil je liever geen nieuw apps meer downloaden op je telefoon maar vind je het wel fijn om een soort planning bij te houden voor het huishouden? Zet dan schoonmaak of opruim reminders op je telefoon. Hierdoor blijf je jezelf eraan herinneren dat je moet schoonmaken waardoor je uitstelgedrag kunt voorkomen. 

Doe aan multitasken

Als je bezig bent met het huishouden zul je erachter komen dat er best veel manieren zijn waarop je taken kunt combineren. Zo kun je tijdens het stofzuigen meteen even alle meubels recht zetten of ruim je tijdens het koken meteen even de koelkast uit. Het neemt bijna geen extra tijd in beslag maar zorgt er wel voor dat kleinere taken zich niet ophopen tot uitzichtloze waslijsten. 

Voorkom uitstelgedrag

Wanneer je jezelf aanleert om kleine taakjes meteen op te pakken zul je op de langere termijn veel meer tijd en energie overhouden. Zie je een vieze vlek op de bank, tandpasta vlekken op de spiegel of chips onder de bank? Maak het dan meteen zuiver. Dit is een kwestie van gelijk doen en zal je tijdens de grote schoonmaak tijd besparen.

Gerelateerde berichten
Klussen

Hoe schuur je een parketvloer

1 Minuten lezen
Het schuren van een parketvloer kan een lastig en intensief karweitje zijn. Niet iedereen schuurt met enige regelmaat zijn of haar eigen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *