NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Welke soorten kachels zijn er?

1 Minuten lezen
Soorten kachels - gaskachel

Je hebt ontzettend veel opties om je huis mee te verwarmen en verkoelen. Vooral voor het verwarmen heb je oneindig veel mogelijkheden. Je kan kiezen voor een heater, de centrale verwarming maar ook voor een kachel. kachels zetten bepaalde brandstoffen om in vuur wat voor warmte zorgt. deze warmte wordt verspreid door de omgeving, afhankelijk van de soort kachel. Welke soorten kachels er zijn lees je hieronder!

Gaskachel

Een gaskachel is een kachel die ruimtes verwarmt met behulp van gas. De gaskachel haalt zuurstof van buiten naar binnen door middel van het dubbelwandig rookkanaal. Dit dubbelwandig rookkanaal bestaat dus eigenlijk uit twee pijpen. De buitenste pijp voert de zuurstof naar de kachel toe en de binnenste pijpt voert de gassen die er ontstaan naar buiten toe.

Houtkachel

Een houtkachel heeft hout als brandstof en kan alleen maar de ruimte verwarmen waar hij in staat. Binnen houtkachels bestaan er een hoop soorten houtkachels. Zo heb je de moderne houtkachels, de massakachels en de conventionele houtkachels. Houtkachels zijn niet al te duurzaam, want circa 25% van de fijnstof uit houtkachels belanden in de lucht via de schoorstenen.

Pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel die houtpellets verband. Houtpellets zijn erg duurzaam en bestaan uit zowel hout als houtrestjes. Pelletkachels zijn enorm makkelijk en je hoeft niet eens zelf je kachel aan te stoken. je kan tijden invoeren waarop je wilt dat de pelletkachel aan en uitgaat. Zelfs de gewenste temperatuur kan je doorgeven en de pelletkachel gaat aan de slag! Houtpellets nodig? Koop ze voordelig online.

Overig

De gaskachel, pelletkachel en de houtkachels zijn de soorten kachels die bijna iedereen wel kent. Echter zijn er nog meer kachels waaronder de turfkachel, de kolenkachel, de oliekachel, de petroleumkachel en de allesbrander. Iedere soort kachel heeft zijn eigen voor en nadelen. Om goed te kunnen kiezen welke soort kachel jij misschien zou willen hebben is het voor jezelf vergelijken van kachels een must!

Gerelateerde berichten
Energie

Zo onderhoud je je zonnepanelen!

2 Minuten lezen
Tegenwoordig vereisen de meeste zonnepanelen en zonnesystemen weinig onderhoud. De ligging van zonnepanelen, op het dak, maakt het namelijk lastig deze goed…
Energie

Energie providers vergelijken op Providers.nl

1 Minuten lezen
Hoezo zou u de tijd nemen om de providers van energie te vergelijken? Veel mensen denken dat dit een minimale besparing oplevert…
Energie

Hier moet u aan denken bij energie vergelijken

2 Minuten lezen
Iedereen is op zoek naar de goedkoopst mogelijke manier om energie af te nemen. Zelfstandig energie vergelijken helpt u in de zoektocht…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *