NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Hoe schuur je een parketvloer

1 Minuten lezen

Het schuren van een parketvloer kan een lastig en intensief karweitje zijn. Niet iedereen schuurt met enige regelmaat zijn of haar eigen parketvloer. Zodra dit verkeerd uitpakt kan het je parketvloer vernielen en dat is zonde! Veel mensen nemen het heft in eigen handen door het een poging te wagen. Mensen bedenken in hun plan van aanpak dat het een kwestie is van even naar de bouwmarkt gaan, kamer leegmaken en beginnen met schuren. Helaas is dat niet altijd zo gemakkelijk als dat het lijkt. AJM van houdt vertel je er alles over!

Welke spullen heb je nodig

Natuurlijk begint dit bij de schuurmachines. Je hebt schuurmachines nodig in twee verschillende maten voor zowel de lange stukken als voor de hoekjes waar je minder makkelijk bij komt met de grote schuurmachine. Voor deze hoekjes kun je gebruik maken van een kantenschuurmachine. Let er wel op dat deze schuurmachines goed werken en goed zijn afgesteld. Mocht de schuurmachines niet goed functioneren kan dat resultaat hebben op de afwerking van de vloer. Ook professionals zouden moeite hebben met een slecht afgestelde schuurmachine. Neem direct ook rekening met de grofheid van de schuurpapier. Voor de eerste ronde heb je een hogere grofheid nodig dan voor de tweede en derde ronde. Ook heb je een stofzuiger nodig voor het stof dat vrijkomt bij het sturen. Een huishoudstofzuiger kan hiervoor gebruikt worden.

Stap voor stap aan de slag

Er kunnen spijkers uitsteken waardoor het raadzaam is om eerst dat na te lopen. Zodra de vloer spijkervrij is kun je beginnen met schuren. Begin met schuren vanuit één hoek in de kamer en blijf dan dezelfde beweging gebruiken. Schuur één richting op. Voor de tweede ronde kan er een middel grof schuurpapier worden gebruikt en voor de derde fijne schuurpapier. Let er vooral op om ook hier één richting op te bewegen. Doe dit vooral in de richting van de kamerlengte. Houd de stofzuiger bij de hand om de stof te verwijderen.

Hoe werk je het af

Het schuren is het grootste deel van het karwei maar dan moet de vloer nog worden afgewerkt. Dit kan met olie of lak dat speciaal hiervoor is gemaakt. Vraag na welke soort je kunt gebruiken voor type vloer. Denk eraan dat dit niet alleen de vloer beschermd, maar ook de uiteindelijke kleur van de vloer beïnvloedt.

Gerelateerde berichten
Klussen

De beste huishouden tips van dit moment

2 Minuten lezen
Het bijhouden van het huishouden is een erg grote klus waar je je elke dag opnieuw weer mee bezig moet houden: wasjes…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *