NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wetenschappelijke tips voor een gezonder huis

1 Minuten lezen

De meeste mensen spenderen meer dan 60% van hun levensduur door in huis. Het is dus belangrijk dat je huis een veilige omgeving is met een gezond klimaat. Je huis bepaalt namelijk voor een groot deel je gezondheid volgens wetenschappers. In dit artikel worden een paar handige tips gegeven over hoe jij je huis gezonder kan maken. In elke soort kamer zijn er andere maatregelen die genomen worden. Ze zijn voor jou overzichtelijk op een rijtje gezet: 

Algemeen

  • Trek je schoenen uit als je binnenkomt. Via je schoenen kan veel viezigheid van buiten naar binnen komen. Dit scheelt je ook weer schoonmaakwerk. 
  • Zorg voor een goede ventilatie. Een goede doorstroom van lucht zorgt voor een gezonder klimaat in huis. Zet je ramen dus regelmatig open.
  • Haal meer groen in huis. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen in je huis goed is voor je gezondheid. Planten zuiveren de lucht en passen ook nog eens mooi bij verschillende soorten interieur. 

Woonkamer

  • Ben jij een roker, rook dan onder onder een afzuigkap of het liefst buiten. De rook blijft langer in de lucht hangen dan mensen denken en dit is schadelijk voor je gezondheid. Vooral als je kinderen of huisdieren hebt is dit een goede tip.
  • Stofzuig met voorkeur met een HEPA-filter. Deze filter voorkomt dat er schadelijke stofdeeltjes in de lucht terecht komen.
  • Koop meubels die gemaakt zijn zonder giftige stoffen. Check altijd of er certificaten op staan omtrent duurzaamheid. 

Badkamer

  • Ventilatie in de badkamer is het belangrijkst omdat dit de kamer is met de hoogste luchtvochtigheid. Zet daarom altijd het raam open of zet het ventilatiesysteem aan. 
  • Een antislip matje voor de douche verminderd de kans dat je uitglijdt. Vooral als je kinderen hebt is dit erg handig. 
  • Let tot slot op het gebruik van luchtverfrissers. Er zitten meestal schadelijke chemicaliën in die slecht voor je longen zijn. Spuit daarom nooit teveel, een klein spraytje is al genoeg voor de hele badkamer. 

Dit waren een paar handige tips die ervoor zorgen dat jij voortaan in een veiliger en gezonder huis kan wonen. Aangezien je grotendeels van je tijd thuis doorbrengt, is het misschien wel handig om hier stappen in te ondernemen. Kijk voor meer informatie en tips over wonen op https://interwonen.nl/.

Gerelateerde berichten
Huis

De voordelen van een plissé hordeur

1 Minuten lezen
Ben je op zoek naar een manier om wat frisse lucht in je huis te brengen zonder je veiligheid op te hoeven…
Huis

Wat is antislip traptape en waarom zou je het gebruiken?

1 Minuten lezen
Antislip traptape is een geweldige manier om een extra veiligheidslaag aan je huis toe te voegen. Dit soort tape plakt rechtstreeks op…
Huis

9 tips om je huis te perfectioneren

1 Minuten lezen
In dit artikel worden 9 tips uitgelegd die je kan toepassen om je huis te perfectioneren. Mensen denken wellicht van niet, maar…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *