NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Een goede nachtrust doet wonderen!

2 Minuten lezen
nachtrust boxspring

Wist je dat je ook met het goede been uit bed kunt stappen?

Veel Nederlanders hebben last van slaapproblemen of zelfs slaapstoornissen. De nadelen van een lange periode slecht slapen zijn niet mals. Je kunt namelijk ziektes oplopen of zware depressies als je niet goed slaapt. Voor de grote individuen onder ons is er speciaal de boxspring 210 lang. In deze blog wil ik de positieve kanten benadrukken van een goede nachtrust.

Goed voor je lichaam en hersenen

Tijdens een lange werkdag of schooldag doen je hersenen een hoop indrukken op. Als je gaat slapen blijven je hersenen actief en zo kun jij dingen die je geleerd of gezien hebt beter onthouden. Ondanks dat je hersenen actief blijven, hebben ze deze slaap wel nodig en dit geldt ook voor je lichaam. Wil je goed uitgerust zijn en beter presteren de volgende dag, dan moet je voldoende uren slapen. 

Ik ga daarom altijd op zaterdagavond op tijd naar bed, zodat ik zondag tijdens de voetbal beter kan presteren. Nog beter is om altijd een vast slaapritme aan te houden, met vaste tijden. 

Beter concentreren

Een goede nachtrust zorgt er dus voor dat je beter kunt presteren, omdat je alerter en scherper bent. Je reactievermogen is een stuk beter en ook je vermogen om beter te concentreren. Slaap je slecht dan gaat je alertheid flink achteruit. Uit onderzoek blijkt zelfs dat anderhalf uur minder slaap, je alertheid met 32% kan verminderen. Mocht er dus een ongeluk gebeuren, dan is dat wellicht niet alleen maar domme pech.

Je lekkerder voelen

Een slechte nachtrust zorgt ervoor dat je humeurig bent en prikkelbaar. Een goede nachtrust zorgt juist weer voor een voldaan gevoel. Veel mensen die langere tijd slecht slapen hebben zelfs last van depressies. Mocht je niet lekker slapen, probeer dan de oorzaak te vinden en ga daar snel iets aan doen. Slaap je gewoon moeilijk, dan zou ik je willen aanbevelen om een boxspring te kopen. Dit is een heerlijk bed, waarin je heerlijk kunt slapen. Zelf heb ik er twee jaar geleden één aangeschaft en nog geen seconde spijt van gehad. Mocht je een groot bed willen is de boxspring 210 lang een echte aanrader.

Minder vaak ziek

In de bovenstaande alinea’s heb ik het gehad over enkele voordelen van een goede nachtrust. Je voelt je lekkerder, kunt je beter concentreren en je hebt de slaap nodig (lichaam en hersenen). Naast deze voordelen zijn er nog veel meer die ik zou kunnen opnoemen. Zo ben je bijvoorbeeld veel minder vaak ziek als je goed slaapt. Slecht slapen kan juist leiden tot allerlei ziektes. Dus neem je slaap alsjeblieft serieus en verbeter je gezondheid. Slaap je niet goed, vraag jezelf dan af hoe dit komt en probeer dit probleem aan te pakken. Ook kun je ervoor kiezen om een boxspring te kopen en dagelijks in een luxe bed te slapen. Dan ga je er echt naar uitkijken!

Gerelateerde berichten
Slapen

De voordelen van schoon beddengoed

3 Minuten lezen
Het schoonhouden van uw beddengoed is niet alleen een kwestie van goede hygiënische gewoonten – het is ook essentieel voor uw gezondheid….
Slapen

De voordelen van een boxspring kopen

2 Minuten lezen
Een boxspring kopen is tegenwoordig voor steeds meer mensen toegankelijk. Vroeger waren dit vaak onbetaalbare bedden, maar gelukkig zijn ze de laatste…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *